Mer information

Inspektör medicinska bestrålningar

Ref SSM2020-4988

Vill du bli en av våra medarbetare inom strålskydd och arbeta med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle?
Enheten för medicinska bestrålningar, som för närvarande består en enhetschef och 14 medarbetare, ansvarar för myndighetens tillsyn av hälso- och sjukvården och tandvården. Nu behöver vi komplettera enheten med  en inspektör som vill bidra till att förbättra strålskyddet inom sjuk- och tandvården.

Samhällsviktiga arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig ett omväxlande och spännande arbete där du är med och påverkar och utvecklar strålskyddet.
Din huvudsakliga uppgift är att granska användningen av strålning inom  tandvården genom bl.a. tillsyn och reglering. Du kan också komma att arbeta med frågor som rör strålskyddet inom hälso- och sjukvården.

Som inspektör arbetar du pådrivande med att utveckla strålskyddet. Du samverkar internt och externt med olika myndigheter och organisationer, både nationellt och internationellt. Det är viktigt att du kan skapa förtroende för myndighetens verksamhet hos externa parter och därmed påverka deras beteende så att strålskyddet förbättras.

Utöver arbetet inom ditt område bidrar du till avdelningens gemensamma uppgifter och myndighetens verksamhetsutveckling.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning. Du kan komma att krigsplaceras och ingå i myndighetens krisorganisation.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som är sjukhusfysiker, tandläkare eller har annan relevant utbildning och  flera års yrkeserfarenhet inom området.

Det är meriterande om du har erfarenhet från
• området röntgendiagnostik
• myndighetsarbete
• projektledning eller motsvarande

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du ha
• god samarbets- och initiativförmåga
• servicekänsla samt förmåga att bidra till såväl ett positivt resultat för enheten som ett positivt arbetsklimat
• god kommunikativ förmåga och kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, såväl på svenska som på engelska.

Då tjänsten innebär nära samverkan med många andra yrkesgrupper lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vi förutsätter att du har en hög säkerhetsmedvetenhet och att du kan arbeta enligt myndighetens värdegrund, såväl som den statliga värdegrunden.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra cirka 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet och vi arbetar aktivt med informationssäkerhet, säkerhetskultur och civilt försvar. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Myndigheten har tre kontor med säte i Katrineholm. Tjänsten är placerad i Katrineholm. Resor mellan kontoren förekommer.

Läs om våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen?  Kontakta enhetschef Torsten Cederlund, telefon 08-799 41 23.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, telefon 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2020.

Mer om oss
Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vår rekryteringsprocess

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.