Mer information

Chef kvalitet och verksamhetsutveckling

Folktandvården, Region Jönköpings län, befinner sig på en spännande förändringsresa där kvalitet och verksamhetsutveckling är en viktig del för att nå målet om en god munhälsa hela livet i hela länet. I utvecklingsarbetet omdanas Folktandvårdens kansli i en ny organisation och övergår till att bli en ledningsstab. Nya arbetssätt implementeras och arbetsprocesser digitaliseras, samtidigt som mer tvärfunktionella och teambaserade arbetssätt utvecklas för arbete i projektform. I den nya ledningsstaben utgör den nya enheten för kvalitet och verksamhetsutveckling en bärande del.

Klappar ditt hjärta för hur tandvården kan utvecklas? Gillar du att utmana det gamla för att möta framtidens behov? I så fall kan du vara vår blivande chef för kvalitet och verksamhetsutveckling! Tillsammans bygger vi framtidens Folktandvård för att möta invånarnas behov och förväntan om en modern, tillgänglig och jämlik tandvård som bidrar till ett bra liv i en attraktiv region.

Vi söker

För att lyckas i rollen ser vi att du är legitimerad tandläkare med mångårig och bred erfarenhet inom yrket och med ett stort intresse för samhällsodontologi. Har du därutöver kompletterande utbildningar med inriktning mot kvalitet och verksamhetsutveckling matchar din profil oss väl. Chefserfarenhet med personalansvar är önskvärt men inget krav. Det är desto viktigare att du har god förståelse för att verka i en affärsorienterad och kunskapsintensiv organisation med god förmåga att se helheter.

Tidigare arbete i projektledande roll, utbildning inom någon modell eller flera utvecklingsmetodiker, deltagande i forskningsstudier är meriterande. Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med kvalitet och verksamhetsutveckling, innefattande förbättrings- och förändringsarbete samt förändringsledning.

Vi ser positivt på tidigare erfarenhet från politiskt styrd organisation likväl som erfarenhet från privat tandvårdsverksamhet.

Körkort för personbil är ett krav då vi har kliniker i hela länet, vilket innebär att resor inom Jönköpings län förekommer.

Vi erbjuder dig

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placeringsort är Jönköping där Folktandvårdens ledningsstab finns på Rosenlunds vårdcentrum.

Det här får du arbeta med

Som chef för Kvalitet och verksamhetsutveckling har du det övergripande ansvaret att tillsammans med dina medarbetare leda, driva och utveckla Folktandvårdens kvalitets- och förbättringsarbete med huvudinriktning mot klinisk vård i allmäntandvården.

Rollen som chef för kvalitet och verksamhetsutveckling är nyinrättad. Till enheten kommer 3 medarbetare att knytas; barntandvårdsstrateg, äldretandvårdsstrateg samt frisktandvårdsstrateg. Du ingår i ledningsgruppen, rapporterar till tandvårdsdirektören och är föredragande i olika forum.

Vi kommer framåt ha fokus på att utveckla bästa möjliga tandvårdskvalitet där du har en central roll. Viktiga inslag i det arbetet är att utgå från en samhällsodontologisk grund, standardisera tandvård där så krävs, koncept- och teknikutveckla processer och arbetssätt. Ett väl fungerande samarbete med verksamhetens chefer, medarbetare, patienter och andra enheter inom ledningsstaben är en avgörande framgångsfaktor.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för att utveckla Folktandvårdens processer för att skapa lösningar som effektiviserar arbetssätt, och säkerställer kvalitet. Därmed ingår också att säkerställa ett väl fungerande förbättringsarbete i verksamheten. Tillsammans med verksamhetens ledning, chefer och medarbetare samt stabsfunktioner definierar du nya arbetssätt och lösningar, samt koordinerar och leder olika utvecklingsprojekt.

Du kommer att ingå i ett nationellt odontologiskt kvalitetsnätverk. I dessa sammanhang finns det möjlighet till erfarenhetsutbyte samt att nätverka med andra kollegor med liknande uppdrag. Det ingår också att stödja Folktandvårdens tandvårdsdirektör och övriga chefer i tandvårdsledningen i strategiska så väl som operativa frågor.

För att du ska trivas hos oss

För att du ska trivas hos oss ser vi att du är verksamhetsorienterad, resultat- och målinriktad och motiveras av att initiera och driva förändringsarbete. Du bidrar till verksamheten både strategiskt och operativt. För att lyckas i rollen är du kreativ och ser nya möjligheter samtidigt som du är kvalitetsmedveten.

Som person arbetar du strukturerat, analyserar och följer upp. Genom en utvecklad kommunikativ förmåga, inspirerar och påverkar du andra till nya synsätt och skapar förutsättningar för förändringsarbete.

Arbetet kräver en mycket god samarbetsförmåga vilket bygger på att du är relationsskapande både internt och externt. Du har en helhetssyn på verksamheten, där Folktandvården är en del i Region Jönköpings län.

Ditt ledarskap skapar ett högt engagemang i teamet. Du är drivande och affärsmässig samtidigt som du har förmåga att vara flexibel och lösningsorienterad när verkligheten inte följer planen.

Du både talar och skriver med god svenska och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren.

Detta värderar vi högt

Är du nyfiken på våra värderingar, mål och visioner? Då tycker vi att du ska läsa mer på Jobba hos Folktandvården.

Så här gör du om du är intresserad

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tandvårdsdirektör Agnetha Bartoll,  0706-32 53 32 eller HR-chef Anna Brolin, 0761-27 90 42.

Sista ansökningsdag är den 23 augusti. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!