Eductus söker skolledare

Sedan starten 1991 har vi utvecklats till ett av Sveriges största företag inom vuxenutbildning. Vi har ca 600 medarbetare på ett 70 orter runt om i Sverige. Vi erbjuder målinriktade utbildningar som leder till jobb.

Eductus är ett bolag med en levande värdegrund, vi är stolta över den och lever efter den - varje dag. På så sätt hjälper vi våra elever och deltagare ut i jobb och bidrar till ett bättre Sverige

Om rollen

Vi söker nu dig som vill starta upp och driva och utveckla vår enhet för vuxenutbildning i Halmstad. Enheten kommer från 1 januari 2019 att driva utbildning i svenska för invandrare, grundläggande samt gymnasiala ämnen inom vuxenutbildningen.

Som skolledare för vår enhet i Halmstad agerar du i en flexibel och föränderlig organisation. Ditt yttersta ansvar blir att leda och utveckla verksamheten tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor men också i ett nära samarbeta med vår uppdragsgivare, Halmstad Lärcentrum. I vardagen hanterar och prioriterar du mellan många olika uppgifter på såväl operativ som strategisk nivå. I ditt ansvar ingår att säkerställa att verksamheten är kvalitetssäkrad i enlighet med skolverkets krav på läroplansstyrd verksamhet och att lokalerna har ändamålsenlig utrustning och god arbetsmiljö. Du ansvarar för personal, arbetsmiljö och budget. Du ingår i den operativa ledningsgruppen för Eductus Kommundivision tillsammans med 15 kollegor och rapporterar till nationell operativ chef.

Kravprofil

Erfarenhetsmässigt söker vi dig som har:

- goda kunskaper och erfarenhet av vuxenutbildning

- avlagt examen eller genomgår statlig rektorsutbildning

- dokumenterad pedagogisk ledarskapserfarenhet

- minst två års arbetslivserfarenhet av att leda en verksamhet med resultatansvar

- kunskap och insikt om relevanta styrdokument, regler, metoder och rutiner inom området, teoretisk kompetens och erfarenhet

- erfarenhet av att driva utvecklingsarbete inom skola

Vidare är du en synlig och tillgänglig person som uppmärksammar samtliga intressenter i verksamheten. Du har en entreprenörsanda samtidigt som du är en affärsmässig person som drivs och motiveras av att skapa goda resultat tillsammans med andra. Du har lätt för att fatta beslut, har en stark ansvarskänsla samt är skicklig såväl på att föra fram ditt budskap som att lyssna till andra.

Vi förutsätter att du som söker har ett genuint intresse av vuxnas lärande och att du har ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring.

Vi vill att du som söker identifiera dig med Eductus gemensamma värdegrund: Resultat, Engagemang, Nytänkande och Tydlighet. Vi ser gärna att du tillför oss nya infallsvinklar, ny kunskap och driv.

Vi erbjuder dig

Alla som har en hel- eller deltidsanställning hos oss får tillgång till vår förmånswebb (Benify). Du kan också få oberoende pensionsrådgivning, utnyttja friskvårdsbidrag samt göra brutto- och nettolöneavdrag vid köp av utvalda produkter – allt direkt i förmånswebben. Förmånswebben är dessutom kopplat till ett personalkort som ger dig en mängd rabatter hos stora och välkända varumärken.

Hur vi rekryterar

Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsvariationer, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag

Vi intervjuar sökanden löpande allt eftersom vi får in intresseanmälningar! Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har löpt ut.

Vi sköter denna rekrytering i egen regi och undanber oss alla typer av förfrågningar kring rekryteringstjänster.

Anställningsform

Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid med 6 månaders provanställning.

Arbetslivserfarenhet

Skolledare: erfarenhet efterfrågas

Om lön

Enligt överenskommelse