Vi söker enhetschef till gemensamt chefskap inom Fysioterapi Mölndal

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Arbetsterapi och Fysioterapi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi består av sju enheter med cirka 370 medarbetare på Mölndal, Sahlgrenska, Östra och Högsbo sjukhus.

Vi söker nu en enhetschef till gemensamt chefskap på Fysioterapi Mölndal som, tillsammans med nuvarande chef, vill vara med och påverka framtidens utveckling av verksamheten. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en dynamisk, positiv och välfungerande verksamhet där klinisk verksamhet, utbildning, forskning och utvecklingsarbete bedrivs sida vid sida, i nära samarbete med Göteborgs Universitet. Målet är en akutsjukvård i toppklass, att skapa värde för patienterna och vara ett ledande universitetssjukhus.

Enheten, Fysioterapi Mölndal bedriver fysioterapeutisk verksamhet i slutenvård inom ortopedi, geriatrik och medicin samt specialiserad öppenvård med tyngdpunkt på ortopedi, hjärtrehabilitering och reumatologi.

Vi har drygt 75 medarbetare – fysioterapeuter, fysioterapiassistenter och vårdadministratörer. Flera av våra fysioterapeuter har magister-, specialist eller doktorsexamen.

Enheten präglas av god sammanhållning, arbetsglädje och kompetens. I nära samarbete med Arbetsterapi Mölndal arbetar vi för att på bästa sätt ta oss an verksamhetens uppdrag.

Om tjänsten

Som enhetschef har du tillsammans med din chefskollega, verksamhets, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten. Ni leder, planerar och utvecklar enheten tillsammans med medarbetarna och i nära samarbete med vårdavdelningar, mottagningar och övriga samarbetsaktörer. Som stöd i ledningsarbetet på enheten finns en välfungerande sektionsledar-grupp.

Du är direkt underställd verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp där du bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker en empatisk och kommunikativ ledare som, tillsammans med nuvarande chef i ett gemensamt chefskap, genom öppenhet och dialog kan driva ett långsiktigt arbete med att leda och utveckla enheten.

Du inspirerar, ger förutsättningar för delaktighet, utveckling och forskning samtidigt som du arbetar för en hållbar arbetsmiljö. Din ledarstil kännetecknas av ansvarstagande, god självkännedom och ett prestigelöst förhållningssätt. Du har som lägst kandidatexamen från akademisk vårdutbildning samt minst fem års yrkeserfarenhet. Du har också ledarerfarenhet sedan tidigare samt erfarenhet av rehabilitering. Ledarskapsutbildning samt magister/masterexamen är meriterande för tjänsten.

Västra Götalandsregionen har utvecklat fyra grundläggande chefskriterier. Som chef på SU förväntas du ha kompetens att leda enligt Västra Götalandsregionens chefskriterier, vilket kräver att du har kommunikativ förmåga samt är utvecklingsorienterad, mål– och resultatorienterad och att din värdegrund stämmer överens med Sahlgrenska Universitetssjukhusets värdegrund.

I rekryteringen kommer vi att utgå från regionens chefskriterier samt lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi kommer att intervjua kandidater 9 oktober samt på 10 oktober.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

  • Anställningsform Tillsvidareanställning
  • Anställningens omfattning Heltid
  • Tillträde Enligt överenskommelse
  • Löneform Individuell lönesättning
  • Antal lediga befattningar 1
  • Sysselsättningsgrad 100 %
  • Referensnummer 2019/3790
  • Facklig företrädare SACO, Kristin Olsson , 031-343 14 64
  • Maria Liljeros 031-343 14 64, Kommunal, Gisela Herranen 031-343 14 64
  • Vision, Kristina Lund , 031-342 88 79 / kristina.l.lund@vgregion.se