• Yrkestitel: Universitetslektor i arbetsterapi
 • Arbetsgivare: Jönköping University
 • Tjänsten utlyses i: Jönköping
 • Kontakt: Eva-Marie Sundkvist
  +46 36-10 1294
 • Hemsida: http://www.ju.se
 • Publicerad: 20 november 2020
 • Sista ansökningsdag: 10 januari 2021
 • Ansök nu check
 • Tipsa:

Mer information

Universitetslektor i arbetsterapi

Hälsohögskolan, Avdelningen för rehabilitering

Hälsohögskolan är en del av Jönköping University och ett av de ledande lärosätena i landet för akademiska studier inom hälsa, vård och socialt arbete. Vi arbetar tvärvetenskapligt med inriktning mot praktisk nytta. Vi är en organisation som ger dig kompetensutveckling och möjligheter att vara med och påverka.

Vi söker dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss? Avdelningen för rehabilitering (AFR) vid Hälsohögskolan söker en dynamisk person till sitt arbetslag. AFR ansvarar för utbildning av arbetsterapeuter (grund och avancerad nivå, campus och webbaserat), ortopedingenjörer, ortopedtekniker och fotortister samt bedriver forskning relaterat till dessa områden. Se mer information: Avdelningen för rehabilitering (AFR)

Är du vår nya Universitetslektor inom arbetsterapi som tillsammans med kollegor och studenter driver utveckling av undervisning och forskning? Välkommen att söka tjänsten hos oss!

Vad innebär det att vara universitetslektor inom arbetsterapi?

De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär teoretisk och praktisk undervisning av studenter i arbetsterapi på grund och avancerad nivå. Undervisningen innebär även kursansvar, kursplanering och examination liksom att delta i utveckling av våra utbildningsprogram. Forskning av relevans för arbetsterapi erbjuds i tjänsten efter överenskommelse. Beroende på din bakgrund kan även andra uppdrag bli aktuella.

Grund- och magisterprogram i arbetsterapi ges i huvudsak på svenska. Masterprogrammet ges på engelska och är helt webbaserat. För en motiverad person innebär anställningen goda möjligheter att påverka programmen och bli en del av vårt positiva och kreativa team.

Hälsohögskolan bedriver ett aktivt internationaliseringsarbete och i tjänsten finns goda möjligheter till att samarbeta nationellt och internationellt inom utbildning och forskning.

Vi erbjuder goda möjligheter att kombinera distansarbete och arbete på plats.

Vem söker vi?

Vi ser att du som söker har doktorsexamen i arbetsterapi eller närliggande ämne inom området Hälsa och vårdvetenskap. Du har dokumenterad pedagogisk skicklighet och har genomgått utbildning i högskolepedagogik eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Om inte, så är du villig att genomgå högskolepedagogisk utbildning under de två första åren som anställd.

Vi förutsätter att du har färdigheter att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska  som engelska. Som person har du ett positivt förhållningssätt och tycker om att dela med dig av kunskap och erfarenheter till studenter och kollegor. Du är kommunikativ med förmåga att sprida energi och engagemang bland kollegor och studenter. Du tar eget ansvar för ditt och andras lärande och utveckling. Du har förmåga att arbeta självständigt men också i team.

Du strävar efter personlig utveckling vilket förutsätter god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och du kan anpassa dig till växlande arbetsuppgifter och tempo. Erfarenhet av att söka och erhålla externa medel i konkurrens är meriterande.

Jönköping University vill vara en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald. För fullständiga behörighetskrav för tjänsten som universitetslektor vid Jönköping University, se tillämpliga delar i: Bestämmelser för anställning av lärare vid Jönköping University

Information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-10.

Bilagor föredras i PDF-format där ansökan ska innehålla:

 • Följebrev med information om sökande samt avsiktsförklaring (bilaga 1)
 • Styrkt meritförteckning/CV (bilaga 2)
 • Referenser (bilaga 3)
 • Vidimerat examensbevis, doktorsexamen (bilaga 4)
 • Pedagogisk meritportfölj (bilaga 5)
 • Doktorsavhandling (bilaga 6)
 • Publikationslista (bilaga 7)

Jönköping University är ett modernt lärosäte som kännetecknas av sin internationalisering och entreprenörsanda. Här finns välkvalificerade, uppfinningsrika och företagsamma medarbetare från hela världen. Vi utvecklar ny kunskap och delar kompetens genom hållbara samarbeten med näringsliv, offentlig sektor och andra akademiska institutioner. Vi erbjuder en jämlik och inkluderande arbetsplats och vi välkomnar sökande med olika bakgrund. Läs mer om oss på www.ju.se

Anställningsform                              Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning              Heltid
Tillträde                                              Enligt överenskommelse
Löneform                                           Månadslön
Antal lediga befattningar                1
Sysselsättningsgrad                        100%
Ort                                                      Jönköping
Län                                                     Jönköpings län
Land                                                   Sverige
Referensnummer                             2020/4109-221
Kontakt                                              Eva-Marie Sundkvist, +46 36-10 1294
                                                            Anita Björklund Carlstedt, +46 36-10 1266

Facklig företrädare                          Thomas Axelsson, ST, +46 36-10 1076
                                                            Fanny Kårelind, +46 36-10 1209
                                                            Kristina Wennefors, +46 36-550 2421