Mer information

Legitimerad arbetsterapeut till Aktivitetshuset Idun

Legitimerad arbetsterapeut till Aktivitetshuset Idun
Nynäshamn

Söker du en dynamisk arbetsplats som varje dag formas för att möta breda målgrupper med komplex problematik och stora stödbehov? Vill du använda din unika kompetens som arbetsterapeut och bidra till människors utveckling genom att skapa ett meningsfullt dagsinnehåll, hitta passande sysselsättning, stödja för att hitta ett fungerande socialt sammanhang eller börja arbetsträna för att våga ta ett steg närmare arbetsmarknaden? Då behöver vi dig! Välkommen till vårt team på Aktivitetshuset Idun!

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta nära dina fem kollegor som alla är socialpedagoger och där din specifika yrkeskompetens blir ett viktigt komplement. Ni utvecklar och ansvarar för gruppverksamheter och bemanning gemensamt där ingen dag kommer vara den andra lik. Du samverkar också med andra aktörer inom den kommunala organisationen såväl som externt med exempelvis vårdgivare, försäkringskassan och arbetsförmedlingen.

I ditt arbete utgår du från evidensbaserad arbetsterapeutisk teori och metod. Du genomför bedömning av aktivitets- och funktionsförmåga och relevanta anpassningar i syfte att skapa de bästa förutsättningarna för den enskilde deltagaren att lyckas med sin planering. Du tillser att deltagaren får tillgång till kognitivt stöd eller andra viktiga hjälpmedel. I förekommande fall genomför du även aktivitetsförmågebedömningar kopplade till arbete och bistår andra aktörer med intyg och underlag. Du involverar, instruerar och handleder såväl deltagaren själv som kollegor och samverkanspartners. 

Om arbetsplatsen
Aktivitetshuset Iduns uppdrag är att vara kommunens arena för sysselsättning, arbetsträning och socialt stöd i syfte att öka livskvalitet, stärka känsla av sammanhang och mening, öka tilltro till egen förmåga och upplevelse av egenmakt för personer mellan 16 – 66 år med olika utmaningar som själva definierat sig ha behov av verksamheten. Utmaningar kan vara kognitiva svårigheter, psykisk ohälsa, beroendeproblematik, neuropsykiatrisk problematik eller någon annan komplex livsbild som bidragit till ”utanförskap”. Verksamheten formar även insatser för personer som står mycket långt ifrån arbetsmarknaden, uppbär ekonomiskt bistånd och av olika skäl är sjukskrivna utan sjukpenninggrundande inkomst.

Den öppna träfflokalsverksamheten erbjuder social samvaro och stöd att bryta isolering. Därutöver erbjuds insatser av mer arbetsinriktad och mobiliserande karaktär i form av sysselsättning och arbetsträning såväl som gruppverksamhet inriktad på hälsa, fritid och kultur. Utveckling av aktiviteter pågår kontinuerligt och utgår från deltagarnas intressen, motivation och delaktighet. För deltagare med insatsbeslut formas även en individuell planering med regelbunden uppföljning.

Det här söker vi hos dig
För att lyckas i rollen har du:

 • högskoleutbildning som arbetsterapeut med godkänd legitimation
 • gedigen erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation och komplex problematik
 • erfarenhet av aktivitetsförmågebedömningar, arbetsrehabilitering och kognitiva hjälpmedel
 • mycket goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har: 

 • bred kunskap inom arbetsmarknadsområdet såväl som verksamhetsutvecklingsarbete
 • metodkunskap inom CM (Case Management), MI (Motiverande Intervju/Samtal) och SE (Supported employment).

Personliga egenskaper vi letar efter
Som person har du uppnått personlig mognad genom god kännedom om egna resurser och begränsningar. Du har förmåga att arbeta självständigt utifrån dina specialistkunskaper, och hålla fokus på att tillmötesgå deltagarnas behov och vidare planering. Du är metodisk, systematisk, analytisk och problemlösande. Du har även en utforskande sida, och har lätt för att ta till dig ny information. Du kommunicerar med lyhördhet och tydlighet. Du är proaktiv, kommer med nya idéer, insikter och hittar lösningar. Slutligen har du lätt för att skapa och upprätthålla relationer, bygga nätverk, samarbeta och samverka.

Det här erbjuder vi dig

 • Hos oss får du göra skillnad i människors liv. Här har du nära till din chef och dina kollegor, påverkan och beslut.
 • Nynäshamn är en lugn och trygg kommun. Tryggheten finns även i våra team – vi är prestigelösa, uppmuntrar och backar upp varandra när det behövs.
 • Nynäshamns kommun är en del av Sveriges starkaste tillväxtregion. Vår resa ger dig möjlighet till utmaningar och varierande arbetsuppgifter.
 • Vi erbjuder fri tillgång till gym. Du får även friskvårdstimme eller friskvårdsbidrag.
 • Vi har en aktiv personalförening där du kan hyra stugor i fjällen och i skärgården. Du kan också delta i olika aktiviteter som till exempel padel, kajak och ridning.
 • Här har vi flextid och kortare arbetstid under sommaren. Det finns också möjlighet till distansarbete.

Information om tjänsten
Tillträde: enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Antal lediga befattningar: 1
Ref. nr: NAN/2024/0093/023

Kontaktpersoner
Miriam Malm
Enhetschef
08-520 689 06
Miriam.Malm@nynashamn.se

Marianne Lundin Lagestam
Avdelningschef
08 520 73787
marianne.lundin-lagestam@nynashamn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-520 680 00