Arbetsterapeuter, Barn- och ungdomshabiliteringen, Avesta och Borlänge

Arbetsuppgifter

Vill du utvecklas i din yrkesroll som arbetsterapeut och arbeta i team med olika yrkeskategorier? Nu har du chansen! Barn- och ungdomshabiliteringen söker två legitimerade arbetsterapeuter med placering i Avesta respektive Borlänge.Habiliteringen är en specialistverksamhet i Dalarna som finns på fem orter i länet. Habiliteringen har tvärvetenskapliga team med medicinsk, psykologisk, social och pedagogisk kompetens.

Dina arbetsuppgifter

- utreder och tränar aktivitetsförmåga och självständighet i vardagliga aktiviteter i barnets olika miljöer

- ger insatser för att bibehålla, utveckla och/eller kompensera såväl fysiska som kognitiva förmågor

- föreslår anpassningar av vardagsaktiviteter samt anpassningar av boende

- ger råd och stöd till familjer och närstående mm

Som arbetsterapeut är du en viktig del i arbetet med barnet och deras nätverk och ska vara väl insatt i enskilda barnets funktionsnedsättning, sociala situation och utifrån detta utarbeta förslag till åtgärder för att underlätta levnadsförhållanden. Arbetet innebär samverkan och kontakter i form av konsultationer och stöd till närstående, personal samt med flera andra interna och externa kontakter. Till oss kommer mångabarn/familjer och vuxna med multikulturell bakgrund, vilket ibland innebär att möten sker med hjälp av tolk.Habiliteringen har ett tydligt uppdrag att utbilda och informera om funktionsnedsättningar. Du kan komma att medverka vid planering och genomförande av utbildningar, utifrån önskemål och behov. Resor inom länet förekommer.

Som nyanställd på habiliteringen erbjuds du ett introduktionsprogram med handledare och mentor samt yrkesträffar med arbetsterapeutkollegor i verksamheten som bidrar till din utveckling. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats! Det finns stora möjligheter att styra sin egen arbetssituation. Vi välkomnar att du som medarbetare är med och bidrar med nya tankar och idéer som främjar utvecklingen av vår verksamhet!

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet och kunskap om personer med funktionsnedsättningar är meriterande. Som person är du ansvarstagande, flexibel och har en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort behövs för tjänsten.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Kontakt

Avdelningschef Helena Henriksson helena.henriksson@regiondalarna.se 0243-497809 

Avdelningschef Annelie Pihlgren annelieyvonne.pihlgren@regiondalarna.se 0226-496026 

Yrkesutvecklare Anette Lerström anette.lerstrom@regiondalarna.se 0243-497835