Mer information

Arbetsterapeut till Nationellt Center för Rett syndrom & närliggande diagnoser

Anta utmaningen hos Nationellt Center för Rett syndrom & närliggande diagnoser

Om arbetsplatsen
Hos oss finner du en attraktiv arbetsmiljö där forskning och utveckling är en del av den kliniska vardagen.

Nationellt Center för Rett syndrom och närliggande diagnoser är ett kompetens- och resurscenter för åtta sällsynta diagnoser. I centrets uppdrag ingår högspecialiserad medicinsk vård, forskning och informationsinhämtning och spridning. Det är det enda i sitt slag i landet och ett av få i världen. Huvudman är Region Jämtland Härjedalen. Nationellt Center är genom sina patientnära och praktiskt riktade arbetsmodeller ett komplement till andra statligt finansierade verksamheter såsom Nationell Programområde (NPO) Sällsynta Diagnoser och Ågrenska.

Kliniskt arbete, forskning och metodutveckling är en förutsättning för att effektivt kunna fylla rollen som kunskapsspridare. Genom kunskapsspridningen stödjer centret bland annat habiliteringar, sjukvårdsavdelningar, anhöriga, assistenter, skolor, dagliga verksamheter och boendepersonal. Denna kunskap är en viktig grund för att erbjuda goda förutsättningar för inlärning, undervisning, hälsa, aktivitet, vila och vård i enlighet med patienternas speciella förutsättningar och det sällsynta tillståndet. Den högspecialiserade vården är en del i vårdkedjan och är baserad på tvärprofessionell kompetens och ett transdisciplinärt arbetssätt.

Även om Nationellt Center ligger i Östersund finns det möjlighet för hemarbete och vi erbjuder en väldigt flexibel arbetsplats.

Läs mer på https://www.nationelltcenter.se/

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut ingår du i ett tvärprofessionellt team där du deltar aktivt i teamets utredningsarbete. I egenskap av specialist inom arbetsterapi förväntas du ansvara för nationellt- och internationellt nätverksarbete samt ge stöd till kollegor, familjer och övrigt nätverk. Du har ansvar för att i samverkan med övriga teammedlemmar utforma och genomföra kurser, föreläsningar och utbildningar och utveckla behandlingsstrategier. Du förväntas även aktivt delta i forskningsarbete samt sprida information och ny kunskap både muntligt och skriftligt.  Med andra ord ett utvecklande, varierande och stimulerande arbete!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad arbetsterapeut eller har motsvarande internationell utbildning. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med personer med omfattande funktionsnedsättningar gärna inom habiliteringsverksamhet. Kunskap om Rett syndrom inklusive differentialdiagnoser är meriterande.  Arbetet kräver ett intresse för forskning och utvecklingsarbete. Forskarutbildning är meriterande. Då tjänsten innefattar utbildningsinsatser och föreläsningar inom och utom landet krävs vana av att presentera och att hantera tekniska hjälpmedel. Mycket god engelska i tal och skrift är en förutsättning. Kommunikations- och samarbetsförmåga tillhör dina starka sidor och du är van vid att ta stort eget ansvar för att planera och utveckla ditt arbete.  Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid

Ansökan
Välkommen att söka genom att:

· Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön
Löneform:   Månadslön

Kontakt

Kontaktpersoner
Adam Thomas Verksamhetschef 072 2488450 adam.thomas@regionjh.se

Övrigt
Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Här hittar du mer information om Nationellt Center för Rett Syndrom och närliggande diagnoser:
https://www.nationelltcenter.se/

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen:
http://www.regionjh.se/

Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun:
http://www.ostersund.se/

Välkommen till Jämtland Härjedalen:
http://www.jamtland.se

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.